плодове
Posted By LesniRecepti Posted On

Sirtfood диета

Какво представлява диетата Sirtfood?

Певицата Адел се втали с помощта на Sirtfood диета.

Това е най-новата мания за диета, за която всички говорят, диета, богата на „сурова храна“. Според изследователите тези специални храни действат чрез активиране на специфични протеини в тялото, наречени сиртуини. Смята се, че сиртуините предпазват клетките в тялото от умиране, когато са подложени на стрес и се смята, че регулират възпалението, метаболизма и процеса на стареене. Изследователите също така смятат, че сиртуините влияят върху способността на организма да изгаря мазнините и да засилят метаболизма, което води до загуба на тегло от седем килограма седмично, като същевременно поддържа мускулатурата.

Диетата 

И така, какви са тези вълшебни “sirtfoods”? Десетте най-често срещани включват:

  • зелен чай
  • тъмен шоколад (с поне 85 процента какао)
  • ябълки
  • цитрусови плодове
  • магданоз
  • куркума
  • зеле
  • боровинки
  • каперси
  • червено вино

Диетата е с двуфазен подход:

Началната фаза трае една седмица и включва ограничаване на калориите до 1000 kcal в продължение на три дни, като се консумират три зелени сока от суровоядни храни и едно хранене на ден, което е богато на сурови храни. От четвърти до седеми ден приемът се увеличава до 1500 kcal, състоящ се от два зелени сока и две ястия, богати на сурова храна на ден.

Втората фаза е известна като поддържаща фаза, която продължава 14 дни, когато се наблюдава стабилна загуба на тегло. Авторите смятат, че това е устойчив и реалистичен начин за отслабване. Въпреки това, диетата не е фокусирана само в загубата на тегло – тя е създадена, за да се ядат най-добрите храни, които природата може да предложи. В дългосрочен план те препоръчват да се ядат три балансирани ястия, богати на натурални протеини и мазнини, заедно с един сок от зелена храна.

Диетологът Емер Делани казва:

“На пръв поглед това не е диета, която бих посъветвал за клиентите си. Целта им да приемат по 1000 kcal за три последователни дни е изключително трудна и вярвам, че по-голямата част от хората не биха могли да я постигнат. Ако погледнете списъка с храни, вие може да видите, че те са от типа на продуктите, които често се появяват в „списък на здравословните храни“, но би било по-добре да ги насърчите като част от здравословната балансирана диета. Консумирането на чаша червено вино или малко количество шоколад от време на време да, но не всеки ден. Трябва също да се ядат смес от различни плодове и зеленчуци, а не само тези в списъка.

“По отношение на отслабването и засилването на метаболизма хората може да са имали загуба на тегло до седем килограма на кантара, но според моя опит това ще бъдат течности. Изгарянето и загубата на мазнини отнема време, така че е много малко вероятно тази загуба на тегло да е загуба на мазнини. Бъдете много предпазливи при всяка диета, която обещава бърза и внезапна загуба на тегло, тъй като това просто не е постижимо и повече от вероятно ще бъде загуба на течности. Щом хората се върнат към обичайните си хранителни навици, те ще си възвърнат тегло. Бавната и стабилна загуба на тегло е ключът и за това трябва да ограничим калориите и да увеличим нивата на активността си. Храненето на балансирани ястия, съставени от храни с нисък гликемичен индекс, съдържащи натурални протеини, плодове и зеленчуци, и поддържането на тялото добре хидратирано е най-сигурният начин за отслабнете. “

Моля, обърнете внимание: ако обмисляте да опитате каквато и да е диета, моля, първо се консултирайте с личния си лекар, за да сте сигурни, че можете да го направите без риск за здравето.

Коментари (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1