Posted By LesniRecepti Posted On

Свежо Суши

Необходими продукти
Риба тон (прясна), Ориз за суши, Авокадо, Нори, Маруля (Зелена салата)
Сол, Оризов оцет, Майонеза- по желание
Соев сос, Усаби за овкусяване

Начин на приготвяне
Сварявате ориза, това е най-трудната част от приготвянето на суши и към нея трябва да се подходи с необходимото внимание. Първо оризът за суши трябва да се измие много добре, съотношението на ориз към студена вода е 1 към 1 и 1/2 (при обикновен ориз водата трябва да е повече), във водата не се поръсва сол, затваря се тенджерата с капак и в момента на завирането на водата котлона трябва да се намали на ниска степен, оставя се да ври около 10 – 15 минути и се оставя на изключен котлон без капак. След като оризът стане леко топъл се поръсва с малко оцет и сол и леко се разбърква.

После преминаваме към моментно мариноване на филето от риба тон (с соев сос, уасаби, подправки по желание), можете и да обработите термично рибата ако не го обичате със сурова маринована риба.
Редите сушито върху подходяща бамбукова подложка и домакинско фолио, като най отдолу слагате зелена салата, после по-желание слагате намазвате леко с майонеза без яйца, ориз, нори (водорасли) и в средата поставяте риба и авокадо нарязани на ивици. Завивате добре, махате фолиото и режете с много остър нож на парчета дебели около 2 сантиметра.

Сервира в подходяща чиния, добре е да присъстват на масата соев сос, уасаби и бамбукови клечки.

Коментари (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 23 = 27