упражнения
Posted By LesniRecepti Posted On

Тайната на хубавата фигура

Извайването на хубава фигура се превръща във фикс идея за много жени. Притеснявате се от отпуснатия и подут корем, от паласките. Колкото и усилия да полагате за него от изморителни и депресиращи диети до усърдни тренировки във фитнеса след тежкия работен ден.

Много често не забелязвате огромен резултат. Истината е, че всичко оказва голямо влияние върху отслабването, но ако се прави правилно. Ето няколко прости и лесни начина за отслабване и стягане на вашето тяло:

Храненето

Обърнете внимание на вашето хранене, също и колко често ходите до тоалетна. Пълнеенето не винаги означава, че надебелявате. Може да е подуване на стомаха от лошо храносмилане. Ако дозата фибри е недостатъчна за вашия организъм, има възможност да страдате често от запек. Това е голяма причина корема ви да не е във форма, независимо от усилията, които полагате. Освен това причина за подуване може да бъде и храна, която предизвиква газове.

Но както някои храни пречат на стройната фигура, така има и други, които пък помагат за оформянето и. Защо не започнете деня освежаващо с една лесна рецепта, която ще се чувствате здрави и във форма. Необходими са ви 1 – 2 парченца ананас, изстискан лимон, лъжичка мед и чаша зелен чай. И е, здравословно и вкусно.

Правете упражнения

Повечето упражнения са лесни за изпълнения и могат да се правят в домашни условия. Включете го задължително в тренировката си. Редуването на упражнения е много важно. Започнете с по–леко и след това преминете към по- интензивно, като ги редувате. Промяната в ритъма прави тренировката много по ефикасна и резултатите се забелязват по-бързо. Например практикуването на йога упражнения – те не само ще изваят фигурата, но ви доближат до постигане на хармония между тяло и дух.

Тренирайте цялото тяло за добри пропорции и хубава фигура

Всеки не харесва нещо от тялото си, било то крака, корем или гръб. Упражненията за точно определено място не са толкова ефективни. Когато тренирате използвайте упражнения за цялото тяло. Редувайте упражненията, но не повтаряйте едни и същи в една тренировка, тъй като тялото свиква с начина на натоварване.

Как да топим повече и да приемаме по-малко?

Диетата без упражнения е незначителна. В повечето случаи се свалят няколко килограма и след спирането и се връщат, че дори и отгоре. Както и упражненията без диета. Колкото и упорити да сте във фитнеса, хапването на баничка отсреща на улицата след изморителната тренировка е ужасен удар за организма ви, а също така и за теглото ви.

Диетата и упражненията трябва да бъдат съчетани.

След постигнатия резултат не бива да спирате рязко диетата и тренировките си. Напротив! Изградете правилно хранителните си навици. Не прекалявайте с храната и вредните продукти. Яжте много зеленчуци и плодове. Използвайте пълнозърнест хляб и не се хранете след 19:00 часа. Не спирайте да поддържате фигурата си стегната. Правете упражнения у дома. Ако нямате възможност всяка вечер.

Отделете по двадесетина минути 3 пъти в седмицата. Ако се храните здравословно и извършвате физическа дейност не само ще имате красива фигура, но ще бъдете здрави и положително настроени.

Коментари (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 1 =